Technolodzy żywności
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Publikacje fachowe
(1)
Publikacje naukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
Placówka
Czytelnia
(1)
Autor
Barone Caterina
(1)
Błaszczak Agnieszka (tłumacz)
(1)
Caruso Gabriella
(1)
Caruso Giorgia
(1)
Delia Antonino Santi (1945- )
(1)
Lagana Pasqualina
(1)
Mazzu Francesco
(1)
Melcarne Lucia
(1)
Parisi Salvatore (1970- )
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Odbiorca
Dzieci
(4429)
6-8 lat
(2747)
9-13 lat
(2547)
0-5 lat
(1553)
Młodzież
(1544)
Technolodzy żywności
(-)
14-17 lat
(890)
Dorośli
(502)
Szkoły wyższe
(91)
18+
(83)
Szkoły podstawowe
(58)
Rodzice
(53)
Szkoły średnie
(35)
Szkoły ponadgimnazjalne
(23)
Nauczyciele
(19)
Studenci
(11)
Logopedzi
(10)
Szkoły zawodowe
(10)
Proza
(9)
9-13
(8)
Lekarze
(8)
Poziom średniozaawansowany
(8)
Klasa 1.
(7)
Kosmetolodzy
(7)
Gimnazja
(6)
Technikum
(6)
Inżynierowie
(5)
Klasa 2.
(5)
Klasa 3.
(5)
Nauczanie początkowe
(5)
Pedagodzy
(5)
Pracownicy naukowi
(5)
Prawnicy
(5)
Przedszkola
(5)
Architekci krajobrazu
(4)
Ekonomiści
(4)
Pielęgniarki
(4)
Psycholodzy
(4)
Ratownicy medyczni
(4)
Sędziowie
(4)
Uczniowie
(4)
14+
(3)
14-17
(3)
Adwokaci
(3)
Dermatolodzy
(3)
Dziewczęta
(3)
Kosmetyczki i kosmetycy
(3)
Nauczyciele nauczania początkowego
(3)
Opiekunki i opiekunowie osób starszych
(3)
Psychoterapeuci
(3)
Radcy prawni
(3)
Szkoły ponadpodstawowe
(3)
Weterynarze
(3)
Dziecko z zaburzeniami mowy
(2)
Fizjoterapeuci
(2)
Grupa wiekowa 6-8 lat
(2)
Grupa wiekowa 9-13 lat
(2)
Kobieta
(2)
Księgowi
(2)
Lekarze medycyny estetycznej
(2)
Menedżerowie
(2)
Nauczyciele przedszkoli
(2)
Neurolodzy
(2)
Osoby w wieku starszym
(2)
Pielęgniarze
(2)
Pracodawcy
(2)
Przedsiębiorcy
(2)
Psychiatrzy
(2)
Szachiści
(2)
Terapeuci zajęciowi
(2)
Uczniowie szkół zawodowych
(2)
0-5lat
(1)
6-8 lat
(1)
6-8 lat lat
(1)
6-8lat
(1)
6-9 lat
(1)
Alkoholicy
(1)
Analitycy ekonomiczni
(1)
Asystenci weterynaryjni
(1)
Asystentki i asystenci stomatologiczni
(1)
Behawioryści zwierzęcy
(1)
Biegli rewidenci
(1)
Biolodzy
(1)
Chemicy
(1)
Chore z nowotworem piersi
(1)
Chorzy na Hashimoto
(1)
Chorzy na depresję
(1)
Cudzoziemcy
(1)
Diagnostycy
(1)
Dietetycy
(1)
Doradcy podatkowi
(1)
Dyrektorzy przedsiębiorstw
(1)
Dziecii
(1)
Ekolodzy (zawód)
(1)
Farmaceuci
(1)
Fryzjerzy
(1)
Graficy komputerowi
(1)
Grupa wiekowa
(1)
Grupa wiekowa 14-17 lat
(1)
Grupa wiekowa Dzieci
(1)
Higienistki stomatologiczne
(1)
Temat
Biofilmy
(1)
Jakość żywności
(1)
Mikrobiologia
(1)
Pałeczki okrężnicy
(1)
Toksyny i antytoksyny
(1)
Gatunek
Praca zbiorowa
(1)
Dziedzina i ujęcie
Biologia
(1)
Rolnictwo i leśnictwo
(1)
1 wynik Filtruj
Książka
W koszyku
Żywność jest źródłem składników odżywczych dla człowieka, ale też idealnym środowiskiem rozwoju wielu mikroorganizmów. Dlatego higiena wytwarzania żywności to jeden z najważniejszych elementów produkcji spożywczej. Publikacja omawia zagrożenia chemiczne, mające wpływ na produkty spożywcze z perspektywy mikrobiologii. Są one wynikiem oddziaływania dodatków do żywności, zanieczyszczeń pochodzących od materiałów do pakowania, substancji chemicznych wykorzystywanych w systemach czyszczących oraz toksyn mikrobiologicznych. Wszystkie zagadnienia przedstawione są na przykładach i dotyczą m.in. histaminy w rybach i produktach rybnych, toksyn biologicznych i przyczyn ich występowania, czynników wpływających na powstawanie biofilmów i strategii kontrolnych oraz zagrożeń ze strony Escherichia coli. Książka jest adresowana do chemików, mikrobiologów, technologów żywności, przedstawicieli zawodów medycznych oraz weterynarzy. źródło opisu: pwn.pl
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 57 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej