Błaszczak Agnieszka (tłumacz)
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(2)
Forma i typ
Książki
(2)
Publikacje naukowe
(2)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Publikacje fachowe
(1)
Dostępność
dostępne
(2)
Placówka
Czytelnia
(2)
Autor
Sekuła Aleksandra
(777)
Ostromecka Jadwiga (1959- )
(503)
Kozioł Paweł
(481)
(jp)
(375)
Kowalska Dorota
(305)
Błaszczak Agnieszka (tłumacz)
(-)
Konopnicka Maria
(283)
Kotwica Wojciech
(260)
Sienkiewicz Henryk
(210)
Markusz Katarzyna (1982- )
(201)
Steel Danielle (1947- )
(197)
Zarawska Patrycja (1970- )
(194)
Fabianowska Małgorzata
(175)
Słowacki Juliusz
(173)
Pycka Justyna (1976- )
(163)
Boy-Żeleński Tadeusz
(156)
Roberts Nora (1950- )
(155)
Mickiewicz Adam (1798-1855)
(154)
Prus Bolesław
(154)
Baczyński Krzysztof Kamil
(146)
Dug Katarzyna
(140)
Steć Marlena
(139)
Chotomska Wanda (1929-2017)
(133)
Wyszomierska Klaudia
(133)
Trzeciak Weronika
(132)
Kraszewski Józef Ignacy
(129)
Gontarz Bożena
(119)
Orzeszkowa Eliza
(118)
Sandemo Margit (1924-2018)
(113)
Pawlikowska-Jasnorzewska Maria
(111)
Brzechwa Jan (1900-1966)
(108)
Drewnowski Jacek (1974- )
(104)
Waszczuk Kamil (1994- )
(104)
Kasdepke Grzegorz (1972- )
(103)
Napierski Stefan
(103)
Montgomery Lucy Maud (1874-1942)
(100)
Makuszyński Kornel (1884-1953)
(97)
Przerwa-Tetmajer Kazimierz
(95)
Webb Holly
(93)
Shakespeare William. (1564-1616)
(91)
Żeromski Stefan
(89)
Disney
(88)
Dybowska Katarzyna
(87)
Mickiewicz Adam
(85)
Stanecka Zofia (1972- )
(84)
Kwiek Wiesława (1961- )
(83)
Barillé Albert (1921-2009)
(82)
Fabisińska Liliana (1971- )
(82)
(i)
(81)
Asnyk Adam
(80)
Czechowicz Józef
(80)
Sienkiewicz Henryk (1846-1916)
(79)
Andersen Hans Christian (1805-1875)
(78)
Dowgiałło-Tyszka Joanna
(78)
Mróz Remigiusz (1987- )
(78)
Marlier Marcel (1930-2011)
(76)
Baudelaire Charles
(74)
Beaumont Émilie (1948- )
(74)
Christie Agatha (1890-1976)
(74)
Możdżyńska Aldona
(74)
Iwaszkiewicz Jarosław
(72)
King Stephen (1947- )
(71)
Szulc Andrzej
(71)
Popławska Anna
(69)
Sadowska Elżbieta
(69)
Delahaye Gilbert (1923-1997)
(68)
Żeromski Stefan (1864-1925)
(68)
Norwid Cyprian Kamil
(67)
Oklejak Marianna (1981- )
(66)
Filipek Justyna (1987- )
(65)
Gontarz Bożena (1978- )
(65)
Głowińska Anita
(65)
Musierowicz Małgorzata (1945- )
(65)
Olejnik Donata
(65)
Stelmaszyk Agnieszka (1976- )
(63)
WaKr
(63)
Włodarczyk Barbara
(63)
Zimnicka Iwona (1963- )
(63)
Żeleński Tadeusz (1874-1941)
(63)
Kołodziej Katarzyna (1975- )
(62)
Lech Justyna
(62)
Ross Tony (1938- )
(62)
Mazan Maciejka
(61)
Usenko Natalia (1969- )
(61)
Górski Wojciech (1971- )
(60)
Kwiatkowska Katarzyna
(60)
Dobrowolski Patryk
(59)
Gałczyński Konstanty Ildefons (1905-1953)
(59)
Marciniakówna Anna
(59)
Kledzik Emilia (1982- )
(57)
Masterton Graham (1946- )
(57)
Stefańska Paulina
(57)
Tuwim Julian (1894-1953)
(57)
Polkowski Andrzej
(56)
Wyspiański Stanisław
(56)
JO
(55)
Kownacka Maria (1894-1982)
(55)
Reymont Władysław Stanisław
(55)
Czarnecki Krzysztof
(54)
Grisham John (1955- )
(54)
Lindgren Astrid
(54)
Rok wydania
2020 - 2024
(1)
2010 - 2019
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Odbiorca
Chemicy
(1)
Mikrobiolodzy
(1)
Szkoły wyższe
(1)
Technolodzy żywności
(1)
Weterynarze
(1)
Temat
Biofilmy
(1)
Bioinformatyka
(1)
Jakość żywności
(1)
Mikrobiologia
(1)
Pałeczki okrężnicy
(1)
Toksyny i antytoksyny
(1)
Żywność
(1)
Gatunek
Podręcznik
(1)
Praca zbiorowa
(1)
Dziedzina i ujęcie
Biologia
(2)
Informatyka i technologie informacyjne
(1)
Rolnictwo i leśnictwo
(1)
2 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Żywność jest źródłem składników odżywczych dla człowieka, ale też idealnym środowiskiem rozwoju wielu mikroorganizmów. Dlatego higiena wytwarzania żywności to jeden z najważniejszych elementów produkcji spożywczej. Publikacja omawia zagrożenia chemiczne, mające wpływ na produkty spożywcze z perspektywy mikrobiologii. Są one wynikiem oddziaływania dodatków do żywności, zanieczyszczeń pochodzących od materiałów do pakowania, substancji chemicznych wykorzystywanych w systemach czyszczących oraz toksyn mikrobiologicznych. Wszystkie zagadnienia przedstawione są na przykładach i dotyczą m.in. histaminy w rybach i produktach rybnych, toksyn biologicznych i przyczyn ich występowania, czynników wpływających na powstawanie biofilmów i strategii kontrolnych oraz zagrożeń ze strony Escherichia coli. Książka jest adresowana do chemików, mikrobiologów, technologów żywności, przedstawicieli zawodów medycznych oraz weterynarzy. źródło opisu: pwn.pl
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 57 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Wprowadzenie do bioinformatyki / Arthur Lesk ; [tłumaczenie Agnieszka Błaszczak, Grzegorz Frelik]. - Warszawa : PWN, copyright 2020. - XVIII, [4], 425, [1] strona : ilustracje, mapa, wykresy ; 25 cm.
Wydanie 5. odnosi się do oryginału.
Książka Wprowadzenie do bioinformatyki skierowana jest do studentów jak również praktykujących naukowców, którzy potrzebują zaznajomić się z dostępem do archiwów danych (i to nie tylko tych na temat genomów i białek), poznać jak wykorzystywać narzędzie służące do pracy z tymi archiwami oraz znaleźć odpowiedź na wszelkiego rozdzaju pytania związane z tymi danymi i narzędziami. [pwn.pl]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 57 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej